DKİ Makine - Mikrodalga gida kurutma makinasi , yaklaşık 1 milimetre ile 1 metre arasında değişen dalga boylarına ve 300 MHz (0,3 GHz) ile 300 GHz arasında frekanslara sahip bir elektromanyetik radyasyon biçimidir . Pratik uygulamalarda, mikrodalgalar genellikle mikrodalga fırınlarda , telekomünikasyonlarda , radar sistemlerinde ve tıbbi tedavilerde kullanılır .

Gıda işlemede mikrodalga ısıtma , pişirme, kurutma, pastörizasyon, sterilizasyon ve çözme için kullanılır . Gıdadaki polar moleküllerin (su gibi) hızla titreşmesine neden olarak ısı üretir ve gıdayı içeriden dışarıya doğru pişirir.

Gıda Kurutmanın Avantajları

Gıda Kurutmanın Avantajları

Mevsimsel Ürünleri Yıl Boyunca Tüketme İmkanı: Kurutma sayesinde yaz meyveleri ve sebzeleri kış aylarında da tüketilebilir.

  • Besin Değerini Korur:
  • Uzun Raf Ömrü
  • Doğal Koruma
  • Depolama ve Taşıma Kolaylığı

Endüstriyel Gıda Kurutma Makineleri

Endüstriyel ölçekte kurutma işlemleri için kullanılan makineler, büyük hacimli üretim yapan firmalar için tasarlanmıştır. Tünel tipi kurutucular, bantlı kurutucular ve vakumlu kurutma sistemleri, gıda işleme tesislerinde yaygın olarak kullanılan çözümler arasındadır.

Endüstriyel Gıda Kurutma Makineleri
  • Meyve ve Sebze Kurutma

    Elma, muz, domates, biber, soğan

  • Et ve Balık Kurutma

    Pastırma, balık fileto

  • Süt Ürünleri Kurutma

    Süt tozu, peynir tozu

  • Baharat ve Ot Kurutma

    Nane, kekik, fesleğen

Gıda kurutma sistemleri, raf ömrünü uzatmak, ağırlığı azaltmak ve mikrobiyal büyümeyi önlemek için gıdadan nemi uzaklaştırmak için kullanılan teknolojilerdir .

Sağlıklı, uzun ömürlü ve katkısız gıdalar için gıda kurutma çözümleri hakkında detaylı bilgi almak isterseniz bizimle iletişime geçin!

 

Geri Arama Talebinde Bulunun

Geri Arama Talebinde Bulunun Geri Arama Talebinde Bulunun