DKİ Makine - Mikrodalga gida kurutma makinasi , yaklaşık 1 milimetre ile 1 metre arasında değişen dalga boylarına ve 300 MHz (0,3 GHz) ile 300 GHz arasında frekanslara sahip bir elektromanyetik radyasyon biçimidir . Pratik uygulamalarda, mikrodalgalar genellikle mikrodalga fırınlarda , telekomünikasyonlarda , radar sistemlerinde ve tıbbi tedavilerde kullanılır .
Gıda işlemede mikrodalga ısıtma , pişirme, kurutma, pastörizasyon, sterilizasyon ve çözme için kullanılır . Gıdadaki polar moleküllerin (su gibi) hızla titreşmesine neden olarak ısı üretir ve gıdayı içeriden dışarıya doğru pişirir.

Gıda Kurutmanın Avantajları
Mevsimsel Ürünleri Yıl Boyunca Tüketme İmkanı: Kurutma sayesinde yaz meyveleri ve sebzeleri kış aylarında da tüketilebilir.
- Besin Değerini Korur:
- Uzun Raf Ömrü
- Doğal Koruma
- Depolama ve Taşıma Kolaylığı
Endüstriyel Gıda Kurutma Makineleri
Endüstriyel ölçekte kurutma işlemleri için kullanılan makineler, büyük hacimli üretim yapan firmalar için tasarlanmıştır. Tünel tipi kurutucular, bantlı kurutucular ve vakumlu kurutma sistemleri, gıda işleme tesislerinde yaygın olarak kullanılan çözümler arasındadır.

-
Meyve ve Sebze Kurutma
Elma, muz, domates, biber, soğan
-
Et ve Balık Kurutma
Pastırma, balık fileto
-
Süt Ürünleri Kurutma
Süt tozu, peynir tozu
-
Baharat ve Ot Kurutma
Nane, kekik, fesleğen
Gıda kurutma sistemleri, raf ömrünü uzatmak, ağırlığı azaltmak ve mikrobiyal büyümeyi önlemek için gıdadan nemi uzaklaştırmak için kullanılan teknolojilerdir .
Sağlıklı, uzun ömürlü ve katkısız gıdalar için gıda kurutma çözümleri hakkında detaylı bilgi almak isterseniz bizimle iletişime geçin!